fbpx
Čokoládový dort s řepou

Čokoládový dort s řepou

Ingredience:

  • 100 g slunečnicového oleje
  • 375 g špaldové mouky
  • 250 g nastrouhané červené řepy
  • půl šálku medu
  • 3 vejce
  • 50 g tmavé čokolády (se 70 % kakaa), na kousky
  • 5 lžiček kakaa
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli

Postup:

Předehřejte troubu na 175° C. Zahřejte olej ve středně velkém rendlíku na slabém ohni. Přilijte med a přisypte čokoládu a poté promíchávejte, dokud čokoláda nezměkne. Stáhněte z plotny. Přidejte nastrouhanou řepu, ve vedlejší misce rozšlehejte vejce a také je přidejte. Prosejte společně mouku, prášek do pečiva, kakao a špetku soli a poté vmíchejte do základu s řepou. Promažte formu a vysypte ji moukou, aby se dort nepřipekl. Pečte 25 minut, nebo dokud dort neztmavne, ale zároveň bude uvnitř dostatečně vláčný.

Dort můžete doplnit jogurtem nebo ovocem.

 

Zanechat odpověď